torstai 19. tammikuuta 2017

Vuosi 2017 – ruokahävikin vähentämisen vuosi?

Oikein hyvää alkanutta vuotta 2017!

Uuden vuoden kynnyksellä ihmisillä on tapana tehdä monia lupauksia. Usein lupaukset liittyvät olennaisesti lupauksen tekijään, esimerkiksi luvataan alkaa liikkua enemmän tai syödä vähemmän karkkia. Oman itsensä lisäksi lupaukset voivat liittyä myös yhteiskuntaan laajemmalla tasolla, esimerkiksi lihan syöntiä vähennetään ekologisista syistä tai aletaan kierrättää entistä huolellisemmin. Yksi hyvä lupaus vuodelle 2017 voisi myös olla oman ruokahävikin vähentäminen ja estäminen.

Vaikka vuosi on vasta aluillaan, on ruokahävikki on ehtinyt olemaan esillä eri tiedotuskanavissa:

"Näin vähennät ruokahävikkiä: "Monia tuotteita voi käyttää pitkään parasta ennen -päivän jälkeen" (Aamulehti 16.1.2017)
- Artikkelissa esitellään kestävän Motivan kulutuksen ja ruokahävikin asiantuntija Elina Ovaskaisen vinkkejä ruokahävikin vähentämiseksi, artikkelin lopusta löytyy myös muutama hävikkiruokaresepti.

"Kotitalouksien hävikkiruoasta yhtä isot ilmastovaikutukset kuin 100 000 auton päästöistä"
 (Yle Prisma studio, 14.1.2017)
- Artikkelissa kerrataan erilaisia ruokahävikkilukuja ja haastatellaan Luonnonvarakeskuksen tutkijaa Kirsti Silvennoista erilaisista syistä ruokahävikin syntyyn.

- Ulla-Maija

2 kommenttia:

  1. Oma lupaukseni voisi olla, että hamstraan vähemmän. Tai vastustan turhia kiusauksia kaupassa. Olen nimittäin sellainen tarjoushaukka, että kun kaupassa on tarjolla kaksi tuotetta selvästi yhtä tuotetta edullisempaan yksikköhintaan, nappaan ne kärryyni. Sitten ne, kas kummaa, pitkistä säilymisajoistaan huolimatta unohtuvat pursuavan apteekkikaapin kätköihin. Ja lopulta useimmiten päätyvät roskiin kun parasta ennen päivämäärä on mennyt ohi aikoja sitten... Tämä on hieno projekti! Tsemppiä Malla ja muut tutkijat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja tsempeistä. Oikein hyvää vuoden alkua!

      Poista