Wastebusters-tutkijat Elina Närvänen, Nina Mesiranta ja Malla Mattila kävivät esiintymässä Atria-lavalla Turun Ruoka- ja viinimessuilla lokakuun alussa. Aiheena oli ruokahävikin vähentäminen. Kerroimme yleisölle mm. siitä, miksi ruokahävikistä puhutaan nykyään niin paljon, miten ruokahävikkiä voi kotona vähentää, millaisia taitoja ruokahävikin vähentämiseen liittyy sekä mistä saa vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen.
Tutkijoiden osuuden lisäksi kokki Aki Wahlman kertoi mm.
siitä, miten monesti kotitalouksissa roskiin päätyvät vihannesten ja juuresten
naatit ja lehdet ovat huippuravintoloissa tärkeä raaka-aine. Niissä maku on
voimakas, eikä niitä siksi kannata kotonakaan heittää roskiin, vaan hyödyntää
ruoanlaitossa (esim. naatit yrttien tapaan mausteena). Aki myös näytti
käytännössä, miten kukkakaalien lehdistä saa pikaisella tuunauksella
herkullisen annoksen paistamalla ne rasvakeittimessä tai pannussa ja
maustamalla yrtti- ja valkosipuliöljyllä.
Tietoa hävikistä ja hävikkikokkausta Atria-lavalla. |
- Outi ja Nina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti