Järjestämme Wastebusters-tutkimusprojektin puitteissa ruokabloggaajille loka-/marraskuussa ideakahvilan Tampereella, Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun tiloissa. Kaikki tapaamiseen kutsutuista ruokabloggaajista osallistuivat vuonna 2012 pidettyyn "Hävikistä herkuksi" -tempaukseen, jossa eräpäivän ylittäneistä ruoka-aineista (ja muusta kotona syntyvästä ruokajätteestä) taiottiin erilaisia herkkuja. Tempaus halusi omalta osaltaan herätellä meitä arjen sankareita miettimään, kuinka paljon heitämme hyvää ja käyttökelpoista ruokaa roskiin.
Ideakahvilassa työstämme ruokabloggaajien ideoita ja ajatuksia kotona tapahtuvan ruoan haaskaamisen estämiseksi ja vähentämiseksi. Tämäntapaisia työpajoja tulemme tutkimusprojektin aikana järjestämään muitakin. Tarkoituksemme on kutsua näihin pajoihin eri alojen ihmisiä, yksityisiä kuluttajia ja päätöksentekijöitä, joita kaikkia yhdistää halu ja kiinnostus vähentää/estää kotona syntyvää ruokahävikkiä. Työpajat ovat meille tutkijoille ainutlaatuinen mahdollisuus kerätä rikasta ja monipuolista tutkimusaineistoa. Pääsemme kuulemaan ruokahävikkiin liittyviä asioita, mielipiteitä, ideoita ja ajatuksia. Samalla työpajat toivomme mukaan voimaannuttavat osallistujia jatkamaan tärkeän asian – ruokahävikin vähentämisen – parissa.
Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan työpajoihin tai olet valmis keskustelemaan ruokahävikistä kanssamme, älä epäröi ottaa yhteyttä. Muutetaan maailmaa paremmaksi yhdessä!
- Malla & Ulla-Maija
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti