perjantai 2. syyskuuta 2016

Uusi tutkimusprojekti haastaa vähentämään ruokahävikkiä kotona

Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulussa on käynnistynyt 1.8.2016 alkaen Emil Aaltosen säätiön rahoittama kolmevuotinen tutkimusprojekti, jossa tuotetaan uutta tietoa kotitalouksissa tapahtuvasta ruokahävikin vähentämisestä.

Tänä päivänä ruokahävikki on maailmanlaajuinen ongelma. Monia saattaa yllättää, että suuri osa (n. 40 %) siitä syntyy kotona eikä suinkaan pelkästään kaupoissa ja ravintoloissa. Tutkimusprojektimme ytimessä ovatkin "Matti ja Maija Meikäläiset", joiden valinnat ja teot vaikuttavat siihen, kuinka paljon hävikkiä syntyy kotona. Meitä kiinnostavat nämä arjen askareet ja erilaiset tavat pienentää ruokahävikkiä.

Tämä blogi avartaa tutkimusprojektimme kulkua lukijoille ja omalta osaltaan pyrkii vaikuttamaan siihen, miten ruokahävikkiä syntyy kotona ja miten sitä voi estää.

Tervetuloa seuraamaan matkaamme - kommentoikaa ja jakakaa päivityksiämme sosiaalisen median kanavissa vapaasti!

- Elina, Nina, Malla, Anna & Ulla-Maija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti